culinaire zaken .nl |
Fruitvlaai | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 125 125 1 1 5 4 4 2 1 0.50 - |
gram gram gram deciliter deciliter centiliter stuks gram stuks glaasjes (borrel) stuks naar smaak |
bloem boter (room-) suiker wijn (wit,droog) sap (peren-) water peer gelatine (poeder) eidooier cognac citroen zout | ||
Voor- berei- ding |
Zeef de bloem met het snuifje zout en de suiker tot een bergje. Kneed er de eierdooiers, de geraspte schil van een halve citroen en de vlokjes boter door. Vorm een bal van dit deeg en laat 1 uur in de koelkast rusten. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius Celcius. Beleg een ronde taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de bakvorm met het deeg. Druk de randen goed aan, snij het overhangende deel weg en prik de bodem meermaals met een vork in. Beleg de bodem met een steunvulling (bijv. droge bonen) en bak deze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schil intussen de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Kook de vruchten 8-10 minuten in de wijn die is aangelengd met het water. Laat de peren afkoelen en snij ze in plakjes. Roer de geleipoeder door het overgebleven vocht tot het bindt. Haal de taartbodem uit de oven, schud er de bonen uit, verwijder het bakpapier en schik de partjes peer in de bodem. Verwarm de cognac, los er de perengelei in op, leng aan met een scheutje water en een scheutje citroensap en giet dit mengsel over de taart. Dien lauw of koud op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2887 KiloJoules 687 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 95 gram 9 gram 4 gram |