culinaire
zaken
.nl
Fruitvlaai
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
125
125
1
1
5
4
4
2
1
0.50
-
gram
gram
gram
deciliter
deciliter
centiliter
stuks
gram
stuks
glaasjes (borrel)
stuks
naar smaak
bloem ingrediënt info
boter (room-)
suiker
wijn (wit,droog)
sap (peren-)
water
peer ingrediënt info
gelatine (poeder)
eidooier
cognac
citroen
zout
Voor-
berei-
ding
Zeef de bloem met het snuifje zout en de suiker tot een bergje. Kneed er de eierdooiers, de geraspte schil van een halve citroen en de vlokjes boter door. Vorm een bal van dit deeg en laat 1 uur in de koelkast rusten.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius Celcius. Beleg een ronde taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de bakvorm met het deeg. Druk de randen goed aan, snij het overhangende deel weg en prik de bodem meermaals met een vork in. Beleg de bodem met een steunvulling (bijv. droge bonen) en bak deze 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Schil intussen de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Kook de vruchten 8-10 minuten in de wijn die is aangelengd met het water. Laat de peren afkoelen en snij ze in plakjes. Roer de geleipoeder door het overgebleven vocht tot het bindt.

Haal de taartbodem uit de oven, schud er de bonen uit, verwijder het bakpapier en schik de partjes peer in de bodem. Verwarm de cognac, los er de perengelei in op, leng aan met een scheutje water en een scheutje citroensap en giet dit mengsel over de taart. Dien lauw of koud op.
Voedings-
waarde
Energie2887 KiloJoules
687 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
95 gram
9 gram
4 gram