culinaire zaken .nl |
Gesuikerd fruit | |||
Soort gerecht | Zoete tussendoortjes | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 100 4 1.50 1.40 1 1 - |
deciliter gram stuks bakje stuks bakje bakje naar smaak |
water suiker kiwi bes (aal-, rood) meloen (water-) kaas (Cottage Cheese) aardbei munt (vers) | ||
Berei- ding |
De kiwi's schillen en in partjes snijden. De pitjes van de watermeloen verwijderen en met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees scheppen. De aardbeien en de bessen wassen en droogdeppen. Het water verwarmen en de suiker hierin oplossen. Het fruit m.b.v. een satehprikker door de suikerstroop halen en daarna per soort op bordjes leggen. Op elk bordje een klein kommetje met wat Huttenkase zetten. Tot gebruik koel wegzetten en de bordjes daarna garneren met wat muntblaadjes. CHOCOLADE FRUIT Een leuke garnering voor desserts, maar ook heerlijk voor bij de thee of koffie, is chocolade fruit. Hiervoor zacht fruit met steeltje, bijvoorbeeld aardbeien of kersen, dopen in au bain marie gesmolten pure chocolade en daarna laten afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1165 KiloJoules 277 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 6 gram 2 gram |