culinaire
zaken
.nl
Gesuikerd fruit
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
100
4
1.50
1.40
1
1
-
deciliter
gram
stuks
bakje
stuks
bakje
bakje
naar smaak
water
suiker
kiwi ingrediënt info
bes (aal-, rood)
meloen (water-) ingrediënt info
kaas (Cottage Cheese)
aardbei ingrediënt info
munt (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
De kiwi's schillen en in partjes snijden. De pitjes van de watermeloen verwijderen en met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees scheppen. De aardbeien en de bessen wassen en droogdeppen.
Het water verwarmen en de suiker hierin oplossen.
Het fruit m.b.v. een satehprikker door de suikerstroop halen en daarna per soort op bordjes leggen.
Op elk bordje een klein kommetje met wat Huttenkase zetten.
Tot gebruik koel wegzetten en de bordjes daarna garneren met wat muntblaadjes.


CHOCOLADE FRUIT

Een leuke garnering voor desserts, maar ook heerlijk voor bij de thee of koffie, is chocolade fruit.
Hiervoor zacht fruit met steeltje, bijvoorbeeld aardbeien of kersen, dopen in au bain marie gesmolten pure chocolade en daarna laten afkoelen.
Voedings-
waarde
Energie1165 KiloJoules
277 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
64 gram
6 gram
2 gram