culinaire
zaken
.nl
Garnalen-aardappelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
100
4
2
2
1
-
-
deciliter
gram
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
creme fraiche ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
aardappel ingrediënt info
rasp (citroen-)
ui (voorjaars-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de aardappelen in de schil gaar. Kies een aardappelsoort die niet kapot kookt. Leg de gekookte aardappelen neer en snijd er een kruis in. Schep met een dessertlepel voorzichtig zoveel mogelijk uit het binnenste van de aardappel. Roer aardappelkruim, garnalen, fijngehakte lente-uitjes, citroensap, creme fraiche en peterselie door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Vul de uitgeholde aardappelen met dit mengsel en zet ze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Voedings-
waarde
Energie1042 KiloJoules
248 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
9 gram
3 gram