culinaire zaken .nl |
Garnalen-aardappelen | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 100 4 2 2 1 - - |
deciliter gram stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
creme fraiche garnaal (Hollands,gepeld) aardappel rasp (citroen-) ui (voorjaars-) peterselie (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen in de schil gaar. Kies een aardappelsoort die niet kapot kookt. Leg de gekookte aardappelen neer en snijd er een kruis in. Schep met een dessertlepel voorzichtig zoveel mogelijk uit het binnenste van de aardappel. Roer aardappelkruim, garnalen, fijngehakte lente-uitjes, citroensap, creme fraiche en peterselie door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Vul de uitgeholde aardappelen met dit mengsel en zet ze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1042 KiloJoules 248 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 9 gram 3 gram |