culinaire zaken .nl |
Veldsla met gebakken oesterzwammen | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Magnetron | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 150 2 1 1 0.50 - - |
gram gram gram theelepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
runderbiefstuk wortel peultjes (diepvries) honing olie boter (bak-) mosterd (dragon-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Was de veldsla en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes. Roer in een kom een sausje van de azijn, de mosterd, de notenolie, 2 eetlepels zonnebloemolie, het zout en de peper. Veeg de oesterzwammen eerst door het ei en daarna door het paneermeel. | |||
Berei- ding |
Verhit 2 eetlepels olie in een koekepan en bak de oesterzwammen circa 4 minuten. Schep de veldsla door de vinaigrette en verdeel de sla daarna over 2 bordjes. Strooi de bosui erover en leg de oesterzwammen erop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1425 KiloJoules 339 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 31 gram 2 gram |