culinaire zaken .nl |
Sop Udang | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 20 8 2 2 1 1 1 0.50 0.50 - - |
deciliter gram stuks stuks teentje theelepel stuks theelepel stuks bosje naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) sereh (vers) garnaal (Chinees(gamba)) peper (rood) knoflook komijn ui koriander (poeder) prei koriander (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de knoflook, ui, de prei en de rode pepers in fijne strips. Voeg deze samen met de komijn, de koriander, en de hele sereh toe aan de kippenbouillon. Laat dit nu even doortrekken. Breng dit op smaak met peper en zout. Voeg de grote garnalen toe en de gehakte verse koriander. Doorkoken en serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 312 KiloJoules 74 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 13 gram 3 gram |