culinaire zaken .nl |
Sop Sajar (Gekruide kippesoep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 10 2 2 1 1 0.50 - - |
liter gram gram stuks stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
water kip postelein eidooier ui prei foelie (blad) peterselie (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Uien worden fijngesneden. Prei wordt in ringen gesneden. Trek bouillon van de kip. Kook de groenten in de bouillon gaar. Fruit de uien en voeg die ook toe, evenals wat peper, zout en foelie. Kluts de eierdooiers en giet de soep eroverheen onder voortdurend roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1112 KiloJoules 265 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 24 gram 3 gram |