culinaire zaken .nl |
Maissoep 2 | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 240 150 6 2 1 1 1 |
liter gram gram theelepel eetlepel teentje stuks eetlepel |
bouillon (kippen-) mais (blik) kipfilet maizena selderij (blad-) knoflook ui ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Ui snipperen. Selderie hakken. De kippenbouillon moet bij voorkeur pittig gekruid en ontvet zijn. Laat de maiskorrels uitlekken in een zeef. Breng de bouillon aan de kook en voeg de maiskorrels toe. Laat ze 3 a 4 minuten zachtjes meekoken. Snij het gare kippenvlees in kleine stukjes. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water en de ketjap. Roer deze oplossing door de hete bouillon en voeg de ui en de knoflook toe. Laat alles nog 2 a 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer vlak voor het opdienen bladselderie, korianderblaadjes of peterselie door de soep. Opdienen in voorverwarmde diepe borden of kommen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 522 KiloJoules 124 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 13 gram 3 gram |