culinaire zaken .nl |
Bami Koa I (Bami-soep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 250 2 1 1 1 1 - |
gram gram gram teentje eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak |
mie spek prei knoflook selderij (blad-) ketjap (manis) bouillon (kippen-,tablet) uitjes (gefruit) zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken doorregen spek. Zet de speklappen op met 2 liter water en het bouillonblokje en trek hiervan bouillon. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Als de bouillon goed getrokken is de heel fijngesnipperde knoflook, ketjap en wat selderie toevoegen en even laten meetrekken. De prei en de rest van de selderie fijnsnijden. Bouillon, uitjes, groente en bami apart opdienen. Houd de bouillon warm op een rechaud. Ieder schept bami op, strooit daarover heen een paar lepels groente en wat uitjes en overgiet het geheel rijkelijk met bouillon. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3415 KiloJoules 813 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 38 gram 1 gram |