culinaire zaken .nl |
Waldorfsalade 2 | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 30 5 3 3 2 1 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel stengel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet noot (wal-,gepeld) suiker mayonaise selderij (bleek-) appel citroen ananas peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Hak de walnoten. | |||
Berei- ding |
Vermeng de mayonaise met citroensap, suiker, zout en peper. Snij het vruchtvlees van de ananas in stukjes. Schil de appelen en de selderij. Snij de appelen en de knolselderij in blokjes, de bleekselderij in reepjes. Verdeel de gare kipfilet in stukjes. Meng de ingredienten door elkaar en schep de massa met de saus voorzichtig om. Bestrooi de salade voor het opdienen met de walnoten. Serveer de salade als voorgerecht in cocktailglazen of bij koud vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3329 KiloJoules 793 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 89 gram 46 gram 28 gram |