culinaire
zaken
.nl
Romige kabeljauwmousse
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.50
1.50
1.50
3
2
2
1
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
deciliter
eetlepel
eetlepel
stuks
pak
blaadje
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
water
wijn (wit,droog)
room (slag-)
dille (vers)
sap (citroen-)
stokbrood
saus (vis en dille-)
gelatine
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pocheer de filet in het water en de wijn. In circa 20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Vis uit pan af laten koelen. Kookvocht aanvullen tot 2.5 deciliter (8 p.). Met kookvocht vis en dillesaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Van vuur af blaadje geweekte witte gelatine in saus oplossen. Af laten koelen. In foodprocessor vis pureren met saus. Fijngeknipte dille en stijfgeslagen slagroom er luchtig door scheppen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. In koelkast circa 3 uur laten opstijven. Garneren met toefjes verse dille. Serveren met stokbrood (uit de oven).
Voedings-
waarde
Energie1213 KiloJoules
289 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
14 gram
2 gram