culinaire zaken .nl |
Romige kabeljauwmousse | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:17 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.50 1.50 1.50 3 2 2 1 1 - - |
gram deciliter deciliter deciliter eetlepel eetlepel stuks pak blaadje naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) water wijn (wit,droog) room (slag-) dille (vers) sap (citroen-) stokbrood saus (vis en dille-) gelatine zout peper | ||
Berei- ding |
Pocheer de filet in het water en de wijn. In circa 20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Vis uit pan af laten koelen. Kookvocht aanvullen tot 2.5 deciliter (8 p.). Met kookvocht vis en dillesaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Van vuur af blaadje geweekte witte gelatine in saus oplossen. Af laten koelen. In foodprocessor vis pureren met saus. Fijngeknipte dille en stijfgeslagen slagroom er luchtig door scheppen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. In koelkast circa 3 uur laten opstijven. Garneren met toefjes verse dille. Serveren met stokbrood (uit de oven). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1213 KiloJoules 289 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 14 gram 2 gram |