culinaire zaken .nl |
Ravioli met salie-citroenboter | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 30 14 3 1 - - |
gram gram theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
ravioli boter (room-) sap (citroen-) salie (blad) courgette (groen) zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de pasta in ruim kokend water met zout gaar. Snij intussen de schoongemaakte courgette in plakjes. Verhit 10 gram van de boter en bak de courgette in ongeveer 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Strooi er zout en peper over. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer het citroensap en de salie erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de ravioli(of tortellini) goed uitlekken in een vergiet en meng hem door de courgette. Verdeel het mengsel over de borden. Schenk vervolgens de salie-citroenboter erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1077 KiloJoules 256 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 9 gram 3 gram |