culinaire
zaken
.nl
Mosselcocktail met grapefruit
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
150
40
4
1
0.50
deciliter
gram
gram
plakje
stuks
theelepel
bouillon (kippen-)
mossel ingrediënt info
soepgroenten (boeren-)
bladerdeeg ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
kerrie (poeder)
Berei-
ding
Verdeel de mosselen en de groenten over 4 ovenvaste souffleschaaltjes met een inhoud van circa 1.5 deciliter Roer de afgekoelde bouillon en de kerrie door elkaar en verdeel over de mosselen. Het vocht moet minstens 1 centimeter onder de rand blijven. Laat de plakjes balderdeeg ontdooien, zet er de souffleschaaltjes op en snij rondjes uit het deeg die rondom 1 centimeter groter zijn dan de bakjes. Bestrijk de buitenrand van de bakjes en de deegplakken met losgeroerd eiwit. Plak de deegplakjes als een deksel op de souffleschaaltjes. Bestrijk de deegdeksels met losgeroerde eierdooier en zet de bakjes tot ze de oven ingaan, in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Zet de mosselpotjes circa 15 minuten in de oven tot de deegdeksels goudbruin zijn. Snij de deegdeksel aan tafel met een mes langs de rand van de schaaltjes los.
Voedings-
waarde
Energie989 KiloJoules
235 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
10 gram
0 gram