culinaire
zaken
.nl
Koude komkommersoep uit de magnetron
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
400
1.30
25
2
1
1
1
-
-
liter
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
komkommer
room (slag-)
boter (room-)
aardappel ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
marsala
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de boter in een magnetronschaal van circa 2 liter inhoud. Zet de schaal 1 minuut in de magnetron op 100% (650 watt). Roer er de ui door en zet de schaal 5 minuten in de magnetron op 100%. Voeg de blokjes aardappel en kippenbouillon toe, dek de schaal af en zet hem 10 minuten in de magnetron op 100%. Voeg de 400 g komkommer toe, dek de schaal af en zet hem circa 5 minuten in de magnetron op 100% (de aardappel en komkommer moeten nu gaar zijn). Pureer de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Laat de soep afkoelen en zet hem dan een paar uur in de koelkast. Roer er de slagroom door en garneer met de blokjes komkommer en tomaat. Dien op.
Voedings-
waarde
Energie1029 KiloJoules
245 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
4 gram
3 gram