culinaire zaken .nl |
Koude komkommersoep uit de magnetron | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Engeland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:20 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 1.30 25 2 1 1 1 - - |
liter gram deciliter gram stuks stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) komkommer room (slag-) boter (room-) aardappel tomaat marsala ui zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de boter in een magnetronschaal van circa 2 liter inhoud. Zet de schaal 1 minuut in de magnetron op 100% (650 watt). Roer er de ui door en zet de schaal 5 minuten in de magnetron op 100%. Voeg de blokjes aardappel en kippenbouillon toe, dek de schaal af en zet hem 10 minuten in de magnetron op 100%. Voeg de 400 g komkommer toe, dek de schaal af en zet hem circa 5 minuten in de magnetron op 100% (de aardappel en komkommer moeten nu gaar zijn). Pureer de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Laat de soep afkoelen en zet hem dan een paar uur in de koelkast. Roer er de slagroom door en garneer met de blokjes komkommer en tomaat. Dien op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1029 KiloJoules 245 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 4 gram 3 gram |