| culinaire zaken .nl |
Koninginnepasteitje (Bouchee a la reine) | |||
| Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 3 120 100 4 |
deciliter gram gram stuks |
saus (basis-,wit) kipfilet champignon ![]() pasteibakje (groot) | ||
| Berei- ding |
Vul voorverwarmde pasteitjes (van de bakker of uit de supermarkt) met een hete ragout gemaakt van: 3 deciliter "Basissaus wit" (zie aldaar) waarin blokjes van kipfilets (rauw) en schijfjes van kleine champignons (vers) gaar gekookt zijn (hooguit 10 minuten). Controleer op smaak. N.B. overvloedig (="overvloeiend" hier) vullen; hoedje erop. Serveertip: Lunchhapje; warm voorgerecht. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1603 KiloJoules 382 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 17 gram 3 gram |