| culinaire zaken .nl  | 
Koninginnepasteitje (Bouchee a la reine)  | |||
| Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
| Aantal personen  | 4 | Bereidings- tijden  | Bereiding : 00:30 | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten  | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 3 120 100 4  | 
deciliter gram gram stuks  | 
saus (basis-,wit)  kipfilet champignon ![]() pasteibakje (groot)  | ||
| Berei- ding  | 
Vul voorverwarmde pasteitjes (van de bakker of uit de supermarkt) met een hete ragout gemaakt van: 3 deciliter "Basissaus wit" (zie aldaar) waarin blokjes van kipfilets (rauw) en schijfjes van kleine champignons (vers) gaar gekookt zijn (hooguit 10 minuten). Controleer op smaak. N.B. overvloedig (="overvloeiend" hier) vullen; hoedje erop. Serveertip: Lunchhapje; warm voorgerecht. | |||
| Voedings- waarde  | 
Voedingswaarde per portie | Energie | 1603 KiloJoules 382 KiloCaloriën  | Koolhydr Eiwit vezels  | 36 gram  17 gram 3 gram  |