culinaire
zaken
.nl
Kip-mangosalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
75
50
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kipfilet
sla (gemengd) ingrediënt info
boter (room-)
mosterd
djahe
olie (noten-) ingrediënt info
mango ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Wrijf de grote dubbele kipfilet in met peper en zout. Roer de mosterd en gemberpoeder dooreen en bestrijk hiermee de kipfilet. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de kipfilet aan beide zijden in circa 15 minuten goudkleurig en gaar. Neem het stuk filet uit de pan en laat het op een houten plank uitdampen. Snij het vlees in de lengte in schuine plakken. Was ondertussen de blaadjes sla en droog ze in een slacentrifuge. Verdeel ze over bordjes en bedruppel de blaadjes met de notenolie. Halveer de mango tot op de pit. Neem beide helften van elkaar en snij het vruchtvlees met schil en al in lange plakken. Snij de schil van de partjes. Schik de plakken kipfilet met de plakken mango op de salade en serveer dit voorgerecht direct.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram