culinaire zaken .nl |
Kip-mangosalade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Salade | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 75 50 2 1 1 1 - - |
gram gram gram theelepel theelepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet sla (gemengd) boter (room-) mosterd djahe olie (noten-) mango peper zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de grote dubbele kipfilet in met peper en zout. Roer de mosterd en gemberpoeder dooreen en bestrijk hiermee de kipfilet. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de kipfilet aan beide zijden in circa 15 minuten goudkleurig en gaar. Neem het stuk filet uit de pan en laat het op een houten plank uitdampen. Snij het vlees in de lengte in schuine plakken. Was ondertussen de blaadjes sla en droog ze in een slacentrifuge. Verdeel ze over bordjes en bedruppel de blaadjes met de notenolie. Halveer de mango tot op de pit. Neem beide helften van elkaar en snij het vruchtvlees met schil en al in lange plakken. Snij de schil van de partjes. Schik de plakken kipfilet met de plakken mango op de salade en serveer dit voorgerecht direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |