culinaire zaken .nl |
Kaassoep (Soupe au fromage) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 300 25 16 6 3 - |
liter gram gram sneetje stuks teentje naar smaak |
water kaas (Cantal) boter (room-) brood (wit) ui knoflook zout | ||
Berei- ding |
Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verhit de boter in een flinke pan en fruit de ringen ui glazig. Pel de teentjes knoflook en pers ze erboven uit. Voeg zout naar smaak toe en giet het water erbij. Laat de soep 5 minuten koken. Leg een kwart van de sneetjes brood in een grote ovenvaste soepterrine en rasp er een kwart van de kaas over, leg er dan weer een kwart van het brood op, daarop weer kaas. Ga door tot de terrine vol is en eindig met kaas. Giet de soep erop. Zet de soepterrine midden in de voorverwarmde oven (250 graden Celcius, gasovenstand 4-6) en laat de kaassoep in 10 minuten een bruin korstje krijgen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2671 KiloJoules 636 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 82 gram 23 gram 7 gram |