culinaire
zaken
.nl
Kaassoep
(Soupe au fromage)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
300
25
16
6
3
-
liter
gram
gram
sneetje
stuks
teentje
naar smaak
water
kaas (Cantal)
boter (room-)
brood (wit)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verhit de boter in een flinke pan en fruit de ringen ui glazig. Pel de teentjes knoflook en pers ze erboven uit. Voeg zout naar smaak toe en giet het water erbij. Laat de soep 5 minuten koken. Leg een kwart van de sneetjes brood in een grote ovenvaste soepterrine en rasp er een kwart van de kaas over, leg er dan weer een kwart van het brood op, daarop weer kaas. Ga door tot de terrine vol is en eindig met kaas. Giet de soep erop. Zet de soepterrine midden in de voorverwarmde oven (250 graden Celcius, gasovenstand 4-6) en laat de kaassoep in 10 minuten een bruin korstje krijgen.
Voedings-
waarde
Energie2671 KiloJoules
636 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
82 gram
23 gram
7 gram