culinaire zaken .nl |
Venkelschuitjes gevuld met salade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Feestelijk Salade | Vegetarisch Zonder Koken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 4 1 1 1 0.50 |
gram eetlepel knol stuks eetlepel stuks |
noot (wal-) room (zuur) venkel (knol) sinaasappel sap (citroen-) appel | ||
Voor- berei- ding |
Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladeren van de venkel. Hou eventueel aanwezig venkelgroen achter voor garnering. Haal er nu twee gave bladeren af en hou ze apart. Snij de rest van de venkel in hele dunne reepjes. Snij de appel in kleine blokjes en besprenkel ze met wat citroensap. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, zodat alle witte vliezen verwijderd zijn. Snij van beide uiteinden een plakje en snij nu met een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit (doe dit boven een kommetje zodat het sap wordt opgevangen). Hak de walnoten. | |||
Berei- ding |
Vermeng in een kom venkel, appel, sinaasappelpartjes en walnoten. Roer het opgevangen sinaasappelsap los met zure room en maak dit op smaak af met wat peper. Roer het sausje door de salade en schep de salade in de venkelbladeren. Garneer met achtergehouden venkelgroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1226 KiloJoules 292 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 7 gram 4 gram |