culinaire
zaken
.nl
Appel gevuld met kipfilet en komkommer
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
1.40
14
2
1
0.33
0.25
-
-
gram
centiliter
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet
room (zuur)
sap (citroen-)
appel (zachtzuur)
peterselie (vers) ingrediënt info
komkommer
mosterd
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de kipfilet in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar in bijna kokend water met zout. Snij de afgekoelde kipfilet in reepjes. Snij de komkommer in plakjes, houd 12 plakjes apart en snij de rest in smalle reepjes. Snij een kapje van de appels en hol ze met een meloenbolletjeslepel uit. Besprenkel de uitgeholde appels, de kapjes en de bolletjes met citroensap Maak een sausje van de room, mosterd, 2 theelepels fijngehakte peterselie, zout en peper. Schep de kip, komkommerreepjes en appelbolletjes door het sausje en vul de appels ermee. Zet de appels met de kapjes op de borden en garneer met plakjes komkommer en peterselie.
Voedings-
waarde
Energie324 KiloJoules
77 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
7 gram
2 gram