culinaire zaken .nl |
Appel gevuld met kipfilet en komkommer | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Slank | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 1.40 14 2 1 0.33 0.25 - - |
gram centiliter theelepel stuks eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kipfilet room (zuur) sap (citroen-) appel (zachtzuur) peterselie (vers) komkommer mosterd zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de kipfilet in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar in bijna kokend water met zout. Snij de afgekoelde kipfilet in reepjes. Snij de komkommer in plakjes, houd 12 plakjes apart en snij de rest in smalle reepjes. Snij een kapje van de appels en hol ze met een meloenbolletjeslepel uit. Besprenkel de uitgeholde appels, de kapjes en de bolletjes met citroensap Maak een sausje van de room, mosterd, 2 theelepels fijngehakte peterselie, zout en peper. Schep de kip, komkommerreepjes en appelbolletjes door het sausje en vul de appels ermee. Zet de appels met de kapjes op de borden en garneer met plakjes komkommer en peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 324 KiloJoules 77 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 7 gram 2 gram |