culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde groene asperges
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
50
5
-
kilogram
gram
eetlepel
naar smaak
asperge (groen) ingrediënt info
boter (room-)
kaas (parmezaans)
zout
Berei-
ding
Verwijder de houtige uiteinden van de asperges en schil ze, vanaf de onderkant, als ze erg vezelig zijn. Kook de asperges 15 minuten in water met zout. Laat ze uitlekken. Vet een ovenschaal in met boter. Leg een laag asperges in de schaal, bestrooi ze met wat zout en geraspte kaas en leg hierop weer een laag asperges. Bestrooi ook deze met kaas en zout. Leg de resterende boter in vlokjes hier bovenop. Gratineer de asperges in 15 minuten in een oven op 220 graden.
Voedings-
waarde
Energie1402 KiloJoules
334 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
20 gram
5 gram