culinaire zaken .nl |
Gegratineerde groene asperges | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 50 5 - |
kilogram gram eetlepel naar smaak |
asperge (groen) boter (room-) kaas (parmezaans) zout | ||
Berei- ding |
Verwijder de houtige uiteinden van de asperges en schil ze, vanaf de onderkant, als ze erg vezelig zijn. Kook de asperges 15 minuten in water met zout. Laat ze uitlekken. Vet een ovenschaal in met boter. Leg een laag asperges in de schaal, bestrooi ze met wat zout en geraspte kaas en leg hierop weer een laag asperges. Bestrooi ook deze met kaas en zout. Leg de resterende boter in vlokjes hier bovenop. Gratineer de asperges in 15 minuten in een oven op 220 graden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1402 KiloJoules 334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 20 gram 5 gram |