culinaire zaken .nl |
Fruitige tomatensoep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 60 1 1 1 0.30 0.30 - - |
kilogram gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat boter (room-) ui laurier (blad) sinaasappel basilicum (vers) suiker (bruin) peper zout | ||
Berei- ding |
Schil de sinaasappel dun en pers deze vervolgens uit. Snipper de ui en snij de tomaten in vieren. Laat de boter zachtjes smelten en voeg de ui er aan toe. Fruit ze tot ze glazig zijn, maar niet bruin. Voeg de tomaten, sinaasappelschil, het sinaasappelsap en eventueel bascilicum en laurier toe. Breng alles tot de kook en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes doorstoven tot de tomaten moes zijn. Wrijf alles door een zeef en schenk de moes in een schone pan. Breng de puree weer tot de kook, voeg naar smaak suiker, zout en peper toe. Serveer de soep heet. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 824 KiloJoules 196 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 3 gram 4 gram |