culinaire
zaken
.nl
Fruitige tomatensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
60
1
1
1
0.30
0.30
-
-
kilogram
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
laurier (blad)
sinaasappel ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
suiker (bruin)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Schil de sinaasappel dun en pers deze vervolgens uit. Snipper de ui en snij de tomaten in vieren. Laat de boter zachtjes smelten en voeg de ui er aan toe. Fruit ze tot ze glazig zijn, maar niet bruin. Voeg de tomaten, sinaasappelschil, het sinaasappelsap en eventueel bascilicum en laurier toe. Breng alles tot de kook en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes doorstoven tot de tomaten moes zijn. Wrijf alles door een zeef en schenk de moes in een schone pan. Breng de puree weer tot de kook, voeg naar smaak suiker, zout en peper toe. Serveer de soep heet.
Voedings-
waarde
Energie824 KiloJoules
196 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
3 gram
4 gram