culinaire zaken .nl |
Charlotte van gerookte zalm | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 6 3 2 1 1 1 0.50 |
gram stuks eetlepel blaadje eetlepel theelepel takje stuks |
zalm (gerookt) maiskolf (mini,blik) room gelatine yoghurt saus (mierikswortel-) dille (vers) courgette (groen) | ||
Berei- ding |
Week de gelatine in koud water. Snij 1/4 van de zalm in reepjes, meng de rest in de keukenmachine. Los de geweekte gelatine op in wat warme room en meng er de gerookte zalmpuree door, mierikswortelsaus en yoghurt. Neem (per 2 p.) een kopje, leg een reepje zalm langs de rand, 1 takje dille op de bodem en vul het met de zalmpasta. Laat opstijven en draai het om op een bord. Garneer met plakjes courgette en de minimais. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1678 KiloJoules 400 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 49 gram 1 gram |