culinaire zaken .nl |
Avocadomousse met ansjovis | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Snel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 3 2 2 2 |
stuks theelepel stuks eetlepel eetlepel |
ansjovis (filet) sap (citroen-) avocado kappertjes peterselie (vers) | ||
Berei- ding |
Snij de avocado's doormidden en verwijder de pitten. Haal het vruchtvlees er voorzichtig uit met een lepel. Besprenkel dit met citroensap om verkleuring te voorkomen. Pureer de avocado's met de helft van de ansjovis en de kappertjes. Doe de puree weer terug in schil van de avocado's. Plaats een toefje peterselie en de overige ansjovis in rolletjes als garnering op de avocadomousse. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 813 KiloJoules 194 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 10 gram 6 gram |