culinaire zaken .nl |
Avocado-cremesoep (Crema de aguacate) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 2 5 2 2 - - |
deciliter deciliter centiliter theelepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) room (slag-) sherry (droog) sap (citroen-) avocado zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de avocado's in de lengte door en haal de pitten eruit. Schep het vruchtvlees uit de schillen. Pureer het vruchtvlees met de slagroom en het citroensap in een keukenmachine. Verwarm de bouillon in een pan en roer er de avocadopuree en de sherry door. Laat de soep door en door warm worden en maak hem op smaak met zout en peper. De soep kan zowel warm als koud geserveerd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1425 KiloJoules 339 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 4 gram 6 gram |