culinaire zaken .nl |
kalkoenschnitzel met kokoskorstje en banaan | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | Slank | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 5 4 3 2 1 - |
eetlepel theelepel stuks eetlepel stuks stuks naar smaak |
kokos kerrie (poeder) kalkoenschnitzel olie banaan ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de schnitzels in met zout. Vermeng 50 gram kokos met 1 el kerriepoeder op een bord. Klop de ei los in een diep bord. Haal de schnitzels eerst door de ei en wentel ze daarna door het kalkoenmengsel. Druk de kokos goed aan. Pelde bananen en halveer ze in de lengte. Snij de banaanhelften elk in vier stukken. Verhit de olie in een grote koekepan en bak de schnitzels in ca 6 minuten bruin en gaar. Leg ze op een schaal en houdd ze warm. Bak in het bakvet (met eventueel nog wat extra olie) de stukken banaan snel bruin. Leg de gebakken banaan op de kalkoenschnitzel. Lekker met nasi goreng en komkommersalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 315 KiloJoules 75 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |