culinaire
zaken
.nl
Kalkoenrollade met druiven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
250
100
1
50
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
kalkoenrollade
druif (wit) ingrediënt info
spek (ontbijt-)
wijn (wit)
boter (bak-)
ui ingrediënt info
maizena
creme fraiche ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Wrijf de rollade in met wat zout en peper. Snijd het ontbijspek in stukjes.
Snipper de ui. Halveer de gewassen druiven en wip er desgewenst de pitten uit (dat gaat het makkelijkst met een opgebogen paperclip).
Berei-
ding
Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de spekjes knapperig uit.
Voeg de ui toe en laat een paar minuten meefruiten.
Schep de spekjes en de ui met een schuimspaan uit de pan.
Voeg de resterende boter toe en braad de rollade rondom aan.
Blus af met de witte wijn en laat met het deksel op de pan circa 30 minuten op laag vuur stoven.
Keer de rollade in die tijd een paar keer om. Neem de rollade uit de pan en draai in aluminiumfolie om het warm te houden.
Roer de creme fraiche door de saus en bind met de maizena of allesbinder.
Roer de ui, de spekjes en de druiven door de saus en laat kort doorwarmen.
Breng de saus op smaak met peper. Snij de rollade in dikke plakken en serveer met de saus. Geef er bijvoorbeeld sperzieboontjes en beetgaar gekookte tagliatelle bin.

Tip:
Vervang de druiven desgewenst door 100 gram rozijnen en laat deze 15 minuten met de rollade meestoven.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram