culinaire
zaken
.nl
Rendang III
(Drooggebakken gekruid varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
200
200
20
12
3
3
3
2
2
2
1
1
1
1
0.50
0.50
-
gram
gram
gram
centimeter
theelepel
stuks
stuks
teentje
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
varkensvlees
kokos (geraspt)
boon (wit,droog)
santen (blok) ingrediënt info
sambal oelek
ui ingrediënt info
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
ketoembar
bouillon (tablet)
djeroek poeroet
kurkuma (poeder)
laos (poeder)
djahe
trassi
citroen
suiker
zout
Voor-
berei-
ding
Witte bonen minstens 2 uur van te voren weken.
Berei-
ding
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden fijngesneden. De halve citroen wordt uitgeperst.

Het vlees in grove stukken snijden. De kokos lichtjes branden in een wadjan. Dan de santen smelten in 1 liter water. Zodra het gesmolten is, alle ingredienten m.u.v. de kokos toevoegen, dus ook het vlees en witte bonen. Vuur hoog zetten totdat het begint te koken, daarna op een klein vuurtje het gerecht geregels omroeren totdat het een beetje droog begint te worden. Dit kan uren duren, dus geduld is geboden. Dan de gebrande kokos toevoegen en goed omroeren tot het gerecht totaal droog is.
Voedings-
waarde
Energie4292 KiloJoules
1022 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
58 gram
39 gram
11 gram