culinaire zaken .nl |
Rendang III (Drooggebakken gekruid varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 03:00 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 200 20 12 3 3 3 2 2 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram gram gram centimeter theelepel stuks stuks teentje theelepel stuks stuks theelepel theelepel theelepel theelepel stuks eetlepel naar smaak |
varkensvlees kokos (geraspt) boon (wit,droog) santen (blok) sambal oelek ui salam (blad) knoflook ketoembar bouillon (tablet) djeroek poeroet kurkuma (poeder) laos (poeder) djahe trassi citroen suiker zout | ||
Voor- berei- ding |
Witte bonen minstens 2 uur van te voren weken. | |||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden fijngesneden. De halve citroen wordt uitgeperst. Het vlees in grove stukken snijden. De kokos lichtjes branden in een wadjan. Dan de santen smelten in 1 liter water. Zodra het gesmolten is, alle ingredienten m.u.v. de kokos toevoegen, dus ook het vlees en witte bonen. Vuur hoog zetten totdat het begint te koken, daarna op een klein vuurtje het gerecht geregels omroeren totdat het een beetje droog begint te worden. Dit kan uren duren, dus geduld is geboden. Dan de gebrande kokos toevoegen en goed omroeren tot het gerecht totaal droog is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4292 KiloJoules 1022 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 39 gram 11 gram |