culinaire zaken .nl |
Rendang II (Gekruid rundvlees) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:50 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 0.50 - 500 300 10 4 4 3 2 2 1 1 |
stuks theelepel naar smaak gram gram centimeter stuks stuks teentje stuks stuks theelepel theelepel |
sereh (vers) kurkuma (poeder) zout runderriblap ui santen (blok) peper (rood) kemirie (noot) knoflook djeroek poeroet salam (blad) laos (poeder) djahe | ||
Berei- ding |
Uien worden gesnipperd. Knoflook wordt fijngehakt. Kemiris worden gepoft. Snij rundvlees in dobbelstenen. De lomboks ontpitten en klein snijden. Dan de kruiden m.u.v. de salam, sereh en djeroek poeroet fijnwrijven. Het vlees dichtschroeien, uien en knoflook erbij en fruiten tot de uien glazig worden. Lomboks of sambal toevoegen en even laten meebakken. Kruiden, sereh, en de blaadjes erbij. Net zoveel water erbij gieten tot het vlees onder staat. Deksel op de pan en op een zacht vuurtje het vlees in circa 2 uur gaar laten worden. Daarna de santen erbij en in 30 tot 45 minuten de massa laten indikken. Af en toe roeren om aanbakken te voorkomen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2686 KiloJoules 640 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 24 gram 2 gram |