culinaire zaken .nl |
Kip Tandoori | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 6 6 3 3 3 2 2 1.50 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 - |
deciliter stuks gram teentje stuks gram theelepel eetlepel theelepel theelepel stuks stuks theelepel theelepel stuks eetlepel stuks naar smaak |
yoghurt kippenbout koriander (zaad) knoflook peper (Chili-,rood) komijn chilipoeder boter (geklaard) mosterdzaad fenegriek ui citroen kurkuma (poeder) kleurstof (rood) citroen mangopoeder ui zout | ||
Berei- ding |
Prik de kippenbouten met een vleespen in en verwijder het vel. Wrijf ze in met een mengsel van geraspte ui, knoflook, citroensap en zout. Laat 20 minuten staan. Maal de chilipepers met de rest van de kruiden en meng er de rode kleurstof en de yoghurt door. Wrijf er de bouten zorgvuldig mee in, dek ze af en laat een nacht staan. Bestrijk de bouten met ghee en laat in een matig hete oven of onder een matig warme grill gaar roosteren. Bestrijk tijdens het roosteren nogmaals met ghee. Bestrooi met mangopoeder en dien de kippenbouten vervolgens op met partjes citroen en uiringen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |