culinaire
zaken
.nl
Kip Tandoori
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
6
6
3
3
3
2
2
1.50
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
-
deciliter
stuks
gram
teentje
stuks
gram
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
yoghurt
kippenbout
koriander (zaad)
knoflook ingrediënt info
peper (Chili-,rood) ingrediënt info
komijn
chilipoeder
boter (geklaard)
mosterdzaad
fenegriek
ui ingrediënt info
citroen
kurkuma (poeder)
kleurstof (rood)
citroen
mangopoeder ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Prik de kippenbouten met een vleespen in en verwijder het vel. Wrijf ze in met een mengsel van geraspte ui, knoflook, citroensap en zout. Laat 20 minuten staan. Maal de chilipepers met de rest van de kruiden en meng er de rode kleurstof en de yoghurt door. Wrijf er de bouten zorgvuldig mee in, dek ze af en laat een nacht staan. Bestrijk de bouten met ghee en laat in een matig hete oven of onder een matig warme grill gaar roosteren. Bestrijk tijdens het roosteren nogmaals met ghee. Bestrooi met mangopoeder en dien de kippenbouten vervolgens op met partjes citroen en uiringen.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram