culinaire
zaken
.nl
Kip in kerriesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
2
4
4
2
2
2
2
2
2
1.50
1
-
deciliter
deciliter
theelepel
theelepel
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
centimeter
naar smaak
olie ingrediënt info
bouillon (kippen-)
maizena
maizena
knoflook ingrediënt info
saus (soja-)
sherry (medium)
kippenbout
sambal oelek
water
kerrie (poeder)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Meng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels sherry en vermeng hier de kipstukken mee. Hak de knoflook en gember fijn. Maak een sausje van 2 deciliter bouillon, 2 eetlepels sojasaus en 0.5 theelepel zout. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei de kip dicht tot ze verkleurt. Haal de kip uit de wok en laat uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak knoflook, gember, 0.5 eetlepel sambal en 1.5 eeetlepel kerriepoeder tot het geurt. Giet het sausje erbij en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat op laag vuur nog circa 8 minuten gaar sudderen. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt en serveer.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram