culinaire zaken .nl |
Kip in kerriesaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 4 4 2 2 2 2 2 2 1.50 1 - |
deciliter deciliter theelepel theelepel teentje eetlepel eetlepel stuks theelepel eetlepel eetlepel centimeter naar smaak |
olie bouillon (kippen-) maizena maizena knoflook saus (soja-) sherry (medium) kippenbout sambal oelek water kerrie (poeder) gember (wortel,vers) zout | ||
Berei- ding |
Meng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels sherry en vermeng hier de kipstukken mee. Hak de knoflook en gember fijn. Maak een sausje van 2 deciliter bouillon, 2 eetlepels sojasaus en 0.5 theelepel zout. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei de kip dicht tot ze verkleurt. Haal de kip uit de wok en laat uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak knoflook, gember, 0.5 eetlepel sambal en 1.5 eeetlepel kerriepoeder tot het geurt. Giet het sausje erbij en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat op laag vuur nog circa 8 minuten gaar sudderen. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |