culinaire
zaken
.nl
Kalkoenspiezen in Kokosmarinade
(Voor op de barbeque)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
200
75
2
2
2
1
1
1
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
kalkoenfilet
sap (ananas-)
ananas (stukjes) ingrediënt info
santen ingrediënt info
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
citroen
Berei-
ding
1. Snij de kalkoenfilet in stukken van circa 3 centimeter 2. Snij de citroen in plakken en de rode peper in ringen. 3. Pel en snipper de teentjes knoflook 4. Giet het ananassap in een pannetje en voeg de plakjes citroen, de rode peper, de knoflook, de santen en de ketjap toe. Breng het geheel aan de kook en laat de santen al roerend smelten. Laat de marinade afkoelen 5. Leg de stukjes kalkoen in een schaaltje, schenk de koude marinade erover en roer alles even om. Dek de schaal af en laat de stukjes kalkoen 2 uur in de koelkast marineren. 6. Pel de ui en snij hem in 8 partjes. Haal de lagen ui los 7. Prik aan 4 lange spiezen om en om stukjes kalkoen, stukjes ananas en stukjes ui 8. Leg de spiezen op het hete rooster van de barbeque en rooster het vlees in circa 10 minuten gaar en bruin. 9. Regelmatig keren
Voedings-
waarde
Energie1231 KiloJoules
293 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram