culinaire zaken .nl |
Kalkoenspiezen in Kokosmarinade (Voor op de barbeque) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Barbecue | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 200 75 2 2 2 1 1 1 |
gram deciliter gram gram eetlepel teentje eetlepel stuks stuks stuks |
kalkoenfilet sap (ananas-) ananas (stukjes) santen ketjap (manis) knoflook olie (zonnebloem-) ui peper (rood) citroen | ||
Berei- ding |
1. Snij de kalkoenfilet in stukken van circa 3 centimeter 2. Snij de citroen in plakken en de rode peper in ringen. 3. Pel en snipper de teentjes knoflook 4. Giet het ananassap in een pannetje en voeg de plakjes citroen, de rode peper, de knoflook, de santen en de ketjap toe. Breng het geheel aan de kook en laat de santen al roerend smelten. Laat de marinade afkoelen 5. Leg de stukjes kalkoen in een schaaltje, schenk de koude marinade erover en roer alles even om. Dek de schaal af en laat de stukjes kalkoen 2 uur in de koelkast marineren. 6. Pel de ui en snij hem in 8 partjes. Haal de lagen ui los 7. Prik aan 4 lange spiezen om en om stukjes kalkoen, stukjes ananas en stukjes ui 8. Leg de spiezen op het hete rooster van de barbeque en rooster het vlees in circa 10 minuten gaar en bruin. 9. Regelmatig keren | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1231 KiloJoules 293 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |