culinaire
zaken
.nl
Ajam Santen
(Kip in pikant gekruide kokossaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
5
5
3
2
2
2
1
0.50
-
-
kilogram
deciliter
stuks
stuks
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kip
santen (dik) ingrediënt info
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
djahe
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij de eien en de pepers fijn. Stamp de kemiries fijn. Hak de knoflook.
Berei-
ding
Kip kruiden en in zijn geheel grillen. Pluk hem dan in grote stukken en leg deze op een schaal. Vermeng de santen met de uien, knoflook, lombok, djahe, kemiris, zout en peper naar smaak. Breng dit aan de kook en verder op een klein vuur gaar laten sudderen. Voeg dan het asemwater toe. Giet de saus dan over de kip en bestrooi dit met het basilicum. Serveer met witte rijst met sambal.
Voedings-
waarde
Energie4914 KiloJoules
1170 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
98 gram
3 gram