culinaire zaken .nl |
Ajam Santen (Kip in pikant gekruide kokossaus) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Grill/grillplaat | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 5 5 3 2 2 2 1 0.50 - - |
kilogram deciliter stuks stuks eetlepel stuks teentje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kip santen (dik) kemirie (noot) peper (rood) asem (water) ui knoflook djahe basilicum (vers) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snij de eien en de pepers fijn. Stamp de kemiries fijn. Hak de knoflook. | |||
Berei- ding |
Kip kruiden en in zijn geheel grillen. Pluk hem dan in grote stukken en leg deze op een schaal. Vermeng de santen met de uien, knoflook, lombok, djahe, kemiris, zout en peper naar smaak. Breng dit aan de kook en verder op een klein vuur gaar laten sudderen. Voeg dan het asemwater toe. Giet de saus dan over de kip en bestrooi dit met het basilicum. Serveer met witte rijst met sambal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4914 KiloJoules 1170 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 98 gram 3 gram |