culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - Sis-kebab (Lamsvleespennen voor barbecue of grill) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Barbecue | Grill/grillplaat | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 2 1 2 2 - - - |
gram eetlepel eetlepel stuks teentje theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
lamslap olie (olijf-) sap (citroen-) ui knoflook kekik zout peper (zwart) peper (rood) | ||
Berei- ding |
Snee het lamsvlees in stukjes. Meng 2 delen olijolie op 1 deel citroensap door elkaar. (Hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid lamsvlees) Snij de ui in stukken en knijp de knoflookteentjes fijn. Meng dit door het oliemengsel. Doe er nu zout, peper en veel rode peper doorheen en klein beetje kekik. Doe het lamsvlees erbij en laat het minstens 2 uur marineren (schep het af en toe om, langer marineren maakt het lekkerder). Schuif de vleesblokjes op ijzeren pennen of lange sate-stokken. (Voor de barbeque de stokjes even in het water leggen, zodat ze het water absorberen. Hiermee voorkom je dat de stokjes gaan branden.) Strooi er nu rijkelijk kekik overheen. Je kunt ze zo barbecuen of grillen. Samen met turks brood (ook even op de barbecue), een salade van tomaat, komkommer, ui, peterselie met olijolie en azijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2130 KiloJoules 507 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 20 gram 1 gram |