culinaire
zaken
.nl
Varkenssparerib (gegrild op gloeiende houtskool)
(Opdienen met barbequesaus, sla, rauwkost)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.70
1.50
4
2
-
-
-
kilogram
deciliter
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spareribs
olie (arachide-) ingrediënt info
sap (citroen-)
rozemarijn ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
laurier (poeder)
Berei-
ding
Daags tevoren de olie, het citroensap, de kruiden en de fijngestampte specerijen mengen. Dit alles over het vlees gieten en gedurende een nacht laten marineren. Laat het vlees gedurende 20 minuten roosteren, niet te dicht bij de gloeiende houtskool om verbranding te voorkomen. Vaak besprenkelen met de marinade.
Voedings-
waarde
Energie1089 KiloJoules
259 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram