culinaire zaken .nl |
Varkenssparerib (gegrild op gloeiende houtskool) (Opdienen met barbequesaus, sla, rauwkost) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Barbecue | Goedkoop | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.70 1.50 4 2 - - - |
kilogram deciliter theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
spareribs olie (arachide-) sap (citroen-) rozemarijn zout peper (wit) laurier (poeder) | ||
Berei- ding |
Daags tevoren de olie, het citroensap, de kruiden en de fijngestampte specerijen mengen. Dit alles over het vlees gieten en gedurende een nacht laten marineren. Laat het vlees gedurende 20 minuten roosteren, niet te dicht bij de gloeiende houtskool om verbranding te voorkomen. Vaak besprenkelen met de marinade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1089 KiloJoules 259 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |