culinaire zaken .nl |
Varkenshaasje gevuld met lente-ui | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1 25 3 2 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram stuks eetlepel plakje eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenshaas room (slag-) boter (room-) ui (bos-) sherry (medium) ham (achter-,plak) jam (abrikozen-) saus (soja-) zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de lente-uitjes schoon en snij het losse groen eraf. Snij het varkenshaasje in de lengte tot op 1 centimeter in en klap het open. Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee. Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje. Snij overhangende randjes weg. Leg de lente-uitjes erop. Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het vast met cocktailprikkers. Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin. Braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaar. Neem het varkenshaasje uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit circa 2 minuten in tot een licht gebonden saus. Snij het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik deze dakpansgewijs op 2 warme borden. Schenk de saus erlangs. Lekker met gebakken krielaardappeltjes en een frisse salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2072 KiloJoules 493 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 33 gram 0 gram |