culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasje gevuld met lente-ui
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1
25
3
2
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
plakje
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkenshaas
room (slag-)
boter (room-)
ui (bos-)ingrediënt info
sherry (medium)
ham (achter-,plak)
jam (abrikozen-)
saus (soja-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de lente-uitjes schoon en snij het losse groen eraf. Snij het varkenshaasje in de lengte tot op 1 centimeter in en klap het open. Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee. Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje. Snij overhangende randjes weg. Leg de lente-uitjes erop. Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het vast met cocktailprikkers. Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin. Braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaar. Neem het varkenshaasje uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit circa 2 minuten in tot een licht gebonden saus. Snij het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik deze dakpansgewijs op 2 warme borden. Schenk de saus erlangs. Lekker met gebakken krielaardappeltjes en een frisse salade.
Voedings-
waarde
Energie2072 KiloJoules
493 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
33 gram
0 gram