culinaire zaken .nl |
Uitgebeende kippepootjes met cajunkruiden | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
20 2 2 2 2 1 1 1 1 |
gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
boter (room-) kippenbout augurk tomaat (vlees-) kruidenmix (Cajun) olie (sla-) ui siroop (gember) cognac | ||
Voor- berei- ding |
Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Hak de augurken fijn. Snij de ui in ringen. Bestrijk de kippebouten met de cajunkruiden. | |||
Berei- ding |
Bak de kip in de boter met olie op een hoog vuur bruin (ca 5 min). Bak de ui 3 minuten mee. Voeg de gembersiroop, de cognac, de tomaat en de augurk toe en laat het geheel met de deksel half op de pan in circa 20 minuten gaar worden. Geregeld roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2629 KiloJoules 626 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 57 gram 3 gram |