culinaire
zaken
.nl
Uitgebeende kippepootjes met cajunkruiden
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
20
2
2
2
2
1
1
1
1
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
boter (room-)
kippenbout
augurk ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
kruidenmix (Cajun)
olie (sla-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
siroop (gember)
cognac
Voor-
berei-
ding
Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Hak de augurken fijn. Snij de ui in ringen. Bestrijk de kippebouten met de cajunkruiden.
Berei-
ding
Bak de kip in de boter met olie op een hoog vuur bruin (ca 5 min). Bak de ui 3 minuten mee. Voeg de gembersiroop, de cognac, de tomaat en de augurk toe en laat het geheel met de deksel half op de pan in circa 20 minuten gaar worden. Geregeld roeren.
Voedings-
waarde
Energie2629 KiloJoules
626 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
57 gram
3 gram