culinaire zaken .nl |
Schnitzel-tutti frutti brood | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 08:15 Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Goedkoop Oven | Bewerkelijk Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 75 5 5 4 2.50 1.50 1 0.50 - - |
gram deciliter gram centiliter theelepel stuks theelepel theelepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
tutti-frutti sap (abrikoos-sinaasappel spek (ontbijt-) room (slag-) maizena varkensschnitzel (ongep.) sap (citroen-) majoraan (gedroogd) gember (poeder) bouillon (kippen-,tablet) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Tutti-frutti in 0,25 l. water 8 uur laten weken. Schnitzels (ongepaneerd) inwrijven met zout, peper en marjoraan. Helft van kleine cake-vorm (inh. ca. 1,2 liter) bekleden met aluminiumfolie. Folie bekleden met dun gesneden spek. Plakjes over rand van de vorm laten hangen. Tutti-frutti afgieten. 1/4 deel van tutti-frutti apart houden. In cakevorm op spek 1 schnitzel leggen. Hierop achtereenvolgens in lagen tutti-frutti en rest van de schnitzels (3) leggen. Eindigen met tutti-frutti. Spek erover dicht vouwen. | |||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 175 graden. In midden van oven vleesbrood in circa 1 uur gaar laten bakken. Intussen aan de kook brengen: achtergebleven tutti-frutti, abrikozendrank, 1 deciliter water, citroensap, bouillontablet en gemberpoeder. Ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Maizena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren en al roerende aan tuttifrutti mengsel toevoegen. Blijven roeren tot het een gebonden saus is. Van vuur af garderoom (of slagroom) erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Vleesbrood uit vorm nemen en folie verwijderen. Op schaal leggen. Tutti-frutti saus apart erbij serveren. Lekker met gekookte aardappelen en broccoli. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2674 KiloJoules 637 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 51 gram 1 gram |