culinaire
zaken
.nl
Schnitzel-tutti frutti brood
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
75
5
5
4
2.50
1.50
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
centiliter
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
tutti-frutti
sap (abrikoos-sinaasappel
spek (ontbijt-)
room (slag-)
maizena
varkensschnitzel (ongep.)
sap (citroen-)
majoraan (gedroogd)
gember (poeder) ingrediënt info
bouillon (kippen-,tablet)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Tutti-frutti in 0,25 l. water 8 uur laten weken. Schnitzels (ongepaneerd) inwrijven met zout, peper en marjoraan. Helft van kleine cake-vorm (inh. ca. 1,2 liter) bekleden met aluminiumfolie. Folie bekleden met dun gesneden spek. Plakjes over rand van de vorm laten hangen. Tutti-frutti afgieten. 1/4 deel van tutti-frutti apart houden. In cakevorm op spek 1 schnitzel leggen. Hierop achtereenvolgens in lagen tutti-frutti en rest van de schnitzels (3) leggen. Eindigen met tutti-frutti. Spek erover dicht vouwen.
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 175 graden. In midden van oven vleesbrood in circa 1 uur gaar laten bakken. Intussen aan de kook brengen: achtergebleven tutti-frutti, abrikozendrank, 1 deciliter water, citroensap, bouillontablet en gemberpoeder. Ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Maizena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren en al roerende aan tuttifrutti mengsel toevoegen. Blijven roeren tot het een gebonden saus is. Van vuur af garderoom (of slagroom) erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Vleesbrood uit vorm nemen en folie verwijderen. Op schaal leggen. Tutti-frutti saus apart erbij serveren. Lekker met gekookte aardappelen en broccoli.
Voedings-
waarde
Energie2674 KiloJoules
637 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
51 gram
1 gram