culinaire
zaken
.nl
Sate kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
3
4
3
2
1.50
1
1
1
1
1
1
-
gram
deciliter
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
kipfilet
saus (pinda-)
sap (citroen-)
olie ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
sambal oelek
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
gember (poeder) ingrediënt info
koriander (poeder)
majoraan (gedroogd)
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Een marinade maken van de fijngesnipperde ui, teentje knoflook en de andere ingredienten. De kipfilet in blokjes snijden, in de marinade omscheppen en 6 uur koel wegzetten.
Berei-
ding
De blokjes kip, steeds 4 stuks, aan houten satestokjes steken en wat droogdeppen. Het rooster van de oven met aluminiumfolie bekleden en de stokjes om en om hierop leggen. Het rooster 10 centimeter onder de grill in de oven schuiven (grill 10 minuten voorverwarmen). De kipsate 6 minuten grilleren, de stokjes om leggen en nogmaals 6 minuten grilleren. De satesaus naar eigen recept bereiden en de rest van de marinade bij de warme saus roeren.
Voedings-
waarde
Energie1605 KiloJoules
382 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
34 gram
3 gram