culinaire zaken .nl |
Sate kip | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron Barbecue | Goedkoop Grill/grillplaat | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 3 4 3 2 1.50 1 1 1 1 1 1 - |
gram deciliter theelepel eetlepel eetlepel theelepel stuks teentje eetlepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
kipfilet saus (pinda-) sap (citroen-) olie ketchup (tomaten-) sambal oelek ui (sjalot) knoflook ketjap (manis) gember (poeder) koriander (poeder) majoraan (gedroogd) peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Een marinade maken van de fijngesnipperde ui, teentje knoflook en de andere ingredienten. De kipfilet in blokjes snijden, in de marinade omscheppen en 6 uur koel wegzetten. | |||
Berei- ding |
De blokjes kip, steeds 4 stuks, aan houten satestokjes steken en wat droogdeppen. Het rooster van de oven met aluminiumfolie bekleden en de stokjes om en om hierop leggen. Het rooster 10 centimeter onder de grill in de oven schuiven (grill 10 minuten voorverwarmen). De kipsate 6 minuten grilleren, de stokjes om leggen en nogmaals 6 minuten grilleren. De satesaus naar eigen recept bereiden en de rest van de marinade bij de warme saus roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1605 KiloJoules 382 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 34 gram 3 gram |