culinaire zaken .nl |
Pittige kip (Snel in de combimagnetron klaar te maken) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Combi-magnetron Goedkoop | Snel Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 50 25 25 4 2 1 1 1 - - |
stuks gram gram gram gram eetlepel theelepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
kip gehakt (kip-) boter (room-) rozijn noot (wal-,gepeld) mangochutney paprika (poeder) knoflook beschuit ui (sjalot) zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Hak de walnoten. | |||
Berei- ding |
Laat een verse kip door de poelier schoonmaken en onderhuids losmaken. Het vlees onder het vel met de mangochutney bestrijken. Meng voor de vulling het kipgehakt met de rozijnen, gehakte noten, het gesnipperde sjalotje, zout, peper, paprikapoeder, uitgeperste knoflook en de fijngewreven beschuit. Vul de kip hiermee en naai de openingen met keukengaren dicht. Bestrijk de kip met de fijngesmolten boter, steek hem aan het spit en verwarm hem in 25 minuten gaar (grill op half vermogen, 350 Watt). Laat de kip afgedekt 10 minuten rusten en verdeel hem vervolgens. Geef iedereen ook wat van de vulling. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3368 KiloJoules 802 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 85 gram 2 gram |