culinaire
zaken
.nl
Pittige kip
(Snel in de combimagnetron klaar te maken)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
50
25
25
4
2
1
1
1
-
-
stuks
gram
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kip
gehakt (kip-)
boter (room-)
rozijn ingrediënt info
noot (wal-,gepeld)
mangochutney ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
beschuit
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Hak de walnoten.
Berei-
ding
Laat een verse kip door de poelier schoonmaken en onderhuids losmaken. Het vlees onder het vel met de mangochutney bestrijken. Meng voor de vulling het kipgehakt met de rozijnen, gehakte noten, het gesnipperde sjalotje, zout, peper, paprikapoeder, uitgeperste knoflook en de fijngewreven beschuit. Vul de kip hiermee en naai de openingen met keukengaren dicht. Bestrijk de kip met de fijngesmolten boter, steek hem aan het spit en verwarm hem in 25 minuten gaar (grill op half vermogen, 350 Watt). Laat de kip afgedekt 10 minuten rusten en verdeel hem vervolgens. Geef iedereen ook wat van de vulling.
Voedings-
waarde
Energie3368 KiloJoules
802 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
85 gram
2 gram