culinaire
zaken
.nl
Kip met fruitige saus
(Een exotische kombinatie van kip en vruchten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
50
25
4
1
1
1
1
1
1
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
blik
bekertje
eetlepel
bouillon (kippen-)
pruim (gedroogd)
boter (room-)
kipfilet
ui ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
fruitcocktail (blik)
room (zuur)
peterselie ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de kipkarbonades in met zout, peper en milde paprikapoeder. Pel de ui en snipper deze fijn. Verhit in een koekepan de boter. Bak de kip in 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Voeg de uitjes toe en bak ze glazig. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de kip afgedekt in 20 minuten gaarstoven. Was intussen de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in kleine stukjes. Ontpit de pruimen en snij ze in kleine stukjes. Laat de fruitcocktail uitlekken. Voeg aan de kip de fruitcocktail, paparika en pruimen toe. Verwarm 5 minuten mee. Neem de kipkarbonades uit de pan en leg ze op de borden. Roer van het vuur af de zure room door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de kip. Bestrooi met de peterselie.
Variatie: dit gerecht is ook lekker met vruchten van het seizoen, zoals verse pruimen, abrikozen, druiven of ananas. Neem geen zacht fruit, want dat kookt tijdens de voorbereiding stuk. Ook lekker met oregano, basilicum en een paar druppels Tabasco.
Voedings-
waarde
Energie1831 KiloJoules
436 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
31 gram
0 gram