culinaire zaken .nl |
Kip met groene asperges (Roerbakgerecht) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Wok / Roerbakken | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 4 4 2 2 1.50 1 1 1 |
gram gram theelepel theelepel eetlepel centimeter eetlepel stuks eetlepel stuks |
kipfilet asperge (groen) maizena olie (sesam-) saus (soja-) gember (wortel,vers) olie eiwit sherry (droog) ui (bos-) | ||
Berei- ding |
Snij de kipfilet in smalle reepjes. Strooi de maizena over de kip en voeg het eiwit, de sherry en de sesamolie toe. Schep het mengsel goed door elkaar. Maak de asperges goed schoon en snij ze in mooie schuine stukjes van circa 4 centimeter. Maak het bosuitje schoon en snij het in ringetjes. Schil de gemberwortel en snij hem in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Bak de gemberwortel al omscheppend goudbruin en voeg de kipreepjes toe. Bak ze al omscheppend op een hoog vuur mooi goudbruin. Neem de kip uit de pan en verhit de rest van de olie. Bak de asperges al omscheppend 5 minuten in de hete olie. Voeg de kipreepjes toe en bak ze nog even mee. Voeg de sojasaus toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Garneer met de ringetjes bosui en serveer met mihoen of witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 778 KiloJoules 185 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 27 gram 2 gram |