culinaire
zaken
.nl
Kip in ketjapsaus
(Ajam ketjap)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
4
4
3
2
2
1
1
0.25
kilogram
deciliter
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
kip
ketjap (manis)
tomaat ingrediënt info
boter (room-)
knoflook ingrediënt info
siroop (gember)
ui ingrediënt info
peper (Spaans,groen) ingrediënt info
peper (spaans,rood) ingrediënt info
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Maak de uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de pitjes en hak ook deze fijn.
Berei-
ding
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui, knoflook en peper even aan. Voeg de tomaat toe en laat het geheel stoven totdat het een dikke saus wordt. Bestrooi de kipdelen met zout en leg ze in de saus. Voeg de gembersiroop, ketjap en kruidnagelpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Voeg 1 deciliter water toe en stoof de kip in 30 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout.
Voedings-
waarde
Energie3297 KiloJoules
785 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
79 gram
3 gram