culinaire zaken .nl |
Kip in ketjapsaus (Ajam ketjap) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 4 4 3 2 2 1 1 0.25 |
kilogram deciliter stuks eetlepel teentje eetlepel stuks stuks stuks theelepel |
kip ketjap (manis) tomaat boter (room-) knoflook siroop (gember) ui peper (Spaans,groen) peper (spaans,rood) kruidnagel (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Maak de uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de pitjes en hak ook deze fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui, knoflook en peper even aan. Voeg de tomaat toe en laat het geheel stoven totdat het een dikke saus wordt. Bestrooi de kipdelen met zout en leg ze in de saus. Voeg de gembersiroop, ketjap en kruidnagelpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Voeg 1 deciliter water toe en stoof de kip in 30 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3297 KiloJoules 785 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 79 gram 3 gram |