culinaire zaken .nl |
Kip a la Tsjerkes (Cerkez Tavugu) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 350 3 2 2 2 2 1 - |
kilogram gram sneetje eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks naar smaak |
kip noot (wal-,gepeld) brood (wit) peterselie ui olie paprika (poeder) wortel zout | ||
Berei- ding |
Pel de uien, rasp er een fijn en verdeel de andere in vieren. Het worteltje schoonmaken en kleinsnijden. Kook de kip 35 minuten in royaal water met wat zout en de in vieren gesneden ui en het worteltje. Schep de kip uit de pan en laat hem afkoelen. Verwijder het vel en haal het vlees van de botten. Bewaar de bouillon. Week het brood in wat water. Maal de walnoten. Knijp de sneetjes uit en vermeng het brood met de gemalen walnoten, de fijngewreven ui en 1 theelepel paprikapoeder. Draai het walnootmengsel door de vleesmolen en roer er daarna met de garde 0.5 liter van de bouillon door. Houd 5 eetlepels van het walnootmengsel achter. Roer het overige door de kip. Leg de kip op een schaal en bestrijk het vlees met het achtergehouden walnootmengsel. Verhit de olie in een pan, strooi er wat paprikapoeder in en druppel dit over de kip. Garneer de schotel met nog wat peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5507 KiloJoules 1311 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 116 gram 7 gram |