culinaire
zaken
.nl
Kalkoenschnitzel met ananas-kokossaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
56.25
40
20
5
2
2
2
1
1
1
1
gram
gram
gram
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
zakje
eetlepel
eetlepel
ananas (stukjes) ingrediënt info
boter (room-)
rozijn ingrediënt info
maizena
bouillon (poeder)
kokos
kalkoenschnitzel
ui ingrediënt info
santen ingrediënt info
ketjap (manis)
peterselie (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Ui pellen en snipperen. Een kwart van boter of margarine in pan verhitten en hierin ui ongeveer 1.5 minuut zachtjes fruiten. Blikje ananas boven maatbeker afgieten. Sap met water aanvullen tot 3 deciliter (reken 1.5 deciliter per persoon) en door de gefruite ui roeren. Santen, bouillonpoeder, kokos, ananasstukjes en rozijnen erdoor roeren. Zonder deksel op de pan ongeveer 8 minuten laten pruttelen. Intussen rest van boter of margarine in koekepan verhitten en hierin kalkoenschnitzels aan iedere kant in ongeveer 4 minuten gaar bakken. In kommetje maizena met 1 eetlepel water tot papje roeren en dit al roerend aan kokossaus toevoegen. Blijven roeren tot saus gebonden is. Op smaak maken met beetje ketjap. Kalkoenschnitzels op warme schaal leggen en garneren met peterselie. Saus apart serveren. Lekker met rijst en salade.
Voedings-
waarde
Energie3118 KiloJoules
742 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
34 gram
5 gram