culinaire zaken .nl |
Kalkoenschnitzel met ananas-kokossaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
56.25 40 20 5 2 2 2 1 1 1 1 |
gram gram gram theelepel theelepel eetlepel stuks stuks zakje eetlepel eetlepel |
ananas (stukjes) boter (room-) rozijn maizena bouillon (poeder) kokos kalkoenschnitzel ui santen ketjap (manis) peterselie (vers) | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Een kwart van boter of margarine in pan verhitten en hierin ui ongeveer 1.5 minuut zachtjes fruiten. Blikje ananas boven maatbeker afgieten. Sap met water aanvullen tot 3 deciliter (reken 1.5 deciliter per persoon) en door de gefruite ui roeren. Santen, bouillonpoeder, kokos, ananasstukjes en rozijnen erdoor roeren. Zonder deksel op de pan ongeveer 8 minuten laten pruttelen. Intussen rest van boter of margarine in koekepan verhitten en hierin kalkoenschnitzels aan iedere kant in ongeveer 4 minuten gaar bakken. In kommetje maizena met 1 eetlepel water tot papje roeren en dit al roerend aan kokossaus toevoegen. Blijven roeren tot saus gebonden is. Op smaak maken met beetje ketjap. Kalkoenschnitzels op warme schaal leggen en garneren met peterselie. Saus apart serveren. Lekker met rijst en salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3118 KiloJoules 742 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 34 gram 5 gram |