culinaire zaken .nl |
Kalkoenfrikandeau | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 7.50 250 50 50 4 2 1 1 1 |
gram deciliter gram gram gram theelepel theelepel stuks bekertje stuks |
kalkoenfilet wijn (wit,zoet) tutti-frutti boter (room-) spek (ontbijt-,mager) maizena paprika (poeder) bouillon (kippen-,tablet) room (zuur) ui | ||
Berei- ding |
Laat de tutti-frutti een nachtje in wat wijn weken. Snipper de ui. Wrijf het vlees in met paprikapoeder. Laat de boter in een diepe braadpan lichtbruin worden en bak hierin het vlees met de spekblokjes bruin. Neem het vlees even uit de pan. Voeg de tutti-frutti met de wijn en het bouillonblokje aan het braadvet toe en breng dit al roerend aan de kook. Leg het vlees terug in de pan en laat dit, met het deksel op de pan, op een matig vuur in ongeveer 45 minuten gaar worden. Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt 15 minuten rusten. Meng de maizena met de zure room en roer dit door de tutti-fruttisaus. Laat de saus nog even pruttelen. Snij het vlees in dikke plakken en serveer dit met de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3108 KiloJoules 740 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 47 gram 1 gram |