culinaire zaken .nl |
Kalkoenfilet met azijn | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 4 1 75 3 |
gram deciliter deciliter gram stuks |
kalkoenfilet room (garde-) azijn (cider-) boter (room-) appel | ||
Berei- ding |
Het vlees braden in een kleine kookpot met 50 g gesmolten boter. Vaak omdraaien zodat het vlees aan alle kanten mooi bruin ziet. Neem het gebraad uit de pot, giet het braadvocht weg en blus met de ciderazijn. Schraap de jus goed los en laat 1 minuut indikken. Leg dan het gebraad terug in de pot. Voeg de room toe, alsook peper en zout. Leg het deksel op de pan en laat 40 minuten stoven op een zeer zacht vuurtje. Een kwartier voor het einde van de braadtijd de appels schillen, ze in schijfjes snijden en bakken in een grote braadpan met de rest van de boter. Wanneer het gebraad gaar is dit uit de pan nemen en de saus een beetje laten indikken. Ondertussen het vlees in dunne plakjes snijden. De azijnsaus op smaak brengen. De sneetjes kalkoen opdienen, overgoten met de saus, samen met de appeltjes en mini kroketten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3340 KiloJoules 795 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 51 gram 3 gram |