culinaire zaken .nl |
Hazerugfilet met druiven en sherrysaus (Lekker met gebakken witlof en gekookte krieltjes) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Snel | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 100 70 5 2 - - |
stuks deciliter gram gram centiliter theelepel naar smaak naar smaak |
hazerug (filet) bouillon (wild-) druif (wit) boter (bak-) sherry (cream) gember (poeder) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de filets (van ongeveer 125 g) in met peper, zout en gemberpoeder. Verhit 40 g boter in een koekepan en braad hierin de filets rondom bruin en in 8 minuten rose. Neem ze uit de pan, verpak ze in aluminiumfolie en houd ze warm in een op de laagste stand voorverwarmde oven. Schenk de wildbouillon (of wildfond) en de sherry in de koekepan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel van de bodem van de pan los en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Maak intussen de druiven schoon en ontvel ze eventueel. Halveer de druiven en wip de pitjes eruit. Laat de druiven gedurende enkele minuten in de saus warm worden. Leg de hazerugfilets elk op een warm bord. Klop de rest van de boter door de saus en schenk de saus over het vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2458 KiloJoules 585 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 30 gram 1 gram |