culinaire
zaken
.nl
Hazerugfilet met druiven en sherrysaus
(Lekker met gebakken witlof en gekookte krieltjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
100
70
5
2
-
-
stuks
deciliter
gram
gram
centiliter
theelepel
naar smaak
naar smaak
hazerug (filet)
bouillon (wild-)
druif (wit) ingrediënt info
boter (bak-)
sherry (cream)
gember (poeder) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Wrijf de filets (van ongeveer 125 g) in met peper, zout en gemberpoeder. Verhit 40 g boter in een koekepan en braad hierin de filets rondom bruin en in 8 minuten rose. Neem ze uit de pan, verpak ze in aluminiumfolie en houd ze warm in een op de laagste stand voorverwarmde oven. Schenk de wildbouillon (of wildfond) en de sherry in de koekepan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel van de bodem van de pan los en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Maak intussen de druiven schoon en ontvel ze eventueel. Halveer de druiven en wip de pitjes eruit. Laat de druiven gedurende enkele minuten in de saus warm worden. Leg de hazerugfilets elk op een warm bord. Klop de rest van de boter door de saus en schenk de saus over het vlees.
Voedings-
waarde
Energie2458 KiloJoules
585 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
30 gram
1 gram