culinaire
zaken
.nl
Hachee
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
500
80
40
20
4
3
3
3
2
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon
runderhacheevlees
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ui (zilver-) ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
suiker (bruin)
laurier (blad)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Bak het vlees bruin in de boter, met op het laatst de gesnipperde ui erbij. Schud de bloem erdoor, en bak deze (aan het vlees) bruin. Voeg de bouillon toe, alsook de kruidnagels, laurier, citroensap, zilveruitjes, peper, zout en bruine suiker. Roer dooreen en breng aan de kook. Sluit af en laat in een anderhalf uur gaar stoven. Controleer de saus op smaak en laat, indien nodig, nog inkoken (= 'corrigeer de saus'). N.B.: Bereid zo'n stoofpot met "vlees in saus" het liefst in een dikbodemige pan. Serveertip: Geef er het bloemige Hollandse aardappeltje bij en rode kool.
Voedings-
waarde
Energie2458 KiloJoules
585 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
36 gram
2 gram