culinaire zaken .nl |
Hachee | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:40 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 500 80 40 20 4 3 3 3 2 - - |
deciliter gram gram gram gram theelepel stuks stuks gram stuks naar smaak naar smaak |
bouillon runderhacheevlees boter (room-) bloem ui (zilver-) sap (citroen-) ui kruidnagel suiker (bruin) laurier (blad) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Bak het vlees bruin in de boter, met op het laatst de gesnipperde ui erbij. Schud de bloem erdoor, en bak deze (aan het vlees) bruin. Voeg de bouillon toe, alsook de kruidnagels, laurier, citroensap, zilveruitjes, peper, zout en bruine suiker. Roer dooreen en breng aan de kook. Sluit af en laat in een anderhalf uur gaar stoven. Controleer de saus op smaak en laat, indien nodig, nog inkoken (= 'corrigeer de saus'). N.B.: Bereid zo'n stoofpot met "vlees in saus" het liefst in een dikbodemige pan. Serveertip: Geef er het bloemige Hollandse aardappeltje bij en rode kool. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2458 KiloJoules 585 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 36 gram 2 gram |