culinaire zaken .nl |
Kipfilet gevuld met ham/gehaktmengsel | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:35 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Slank | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 125 1 25 25 3 1 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram blaadje eetlepel stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet gehakt (kip-) bouillon (kippen-) boter (room-) noot (pistache-) gelatine bieslook (vers) ham (plak) peterselie (vers) eidooier peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de kipfilets met een scherp mes tot 1 centimeter van het einde als een broodje in. Klap de filets open. Maak het gehakt aan met de eierdooier, peper, zout en fijngehakte peterselie. Pel de pistaches en snij de ham in kleine blokjes. Meng pistaches en hamblokjes door het gehakt en verdeel dit over de kipfilets. Wikkel de filets om de vulling en bind deze op met rolladedraad. Bak de gevulde kipfilets in de boter rondom bruin en gaar in ongeveer 20 minuten. Neem ze uit de pan en laat ze op een bord dat bedekt is met een vel keukenpapier afkoelen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim water. Verhit de bouillon tot het kookpunt en neem de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine zorgvuldig uit en los ze een voor een in de bouillon op. Bestrijk de afgekoelde kipfilets hiermee voordat de aspic begint te geleren. Zet de kipfilets voor ongeveer 1 uur in de koelkast. Snij de filets in plakken, bestrijk het oppervlak licht met aspic (op laag vuur even opnieuw laten smelten, maar niet laten koken) en zet de plakken opnieuw voor een uur in de koelkast. Bekleed voor het serveren een bord met een aaneengesloten rij bieslooksprietjes en schik hierop de plakken gevulde kipfilet. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2464 KiloJoules 587 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 70 gram 2 gram |