culinaire zaken .nl |
Gesmoord lamsvlees | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 7.50 2 1 1 - - |
kilogram gram centiliter teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
lamslap boter (room-) wijn (wit) knoflook ui laurier (blad) peper zout | ||
Berei- ding |
Het vlees in middelgrote stukken snijden en in de boter bruin bakken. De gesnipperde ui toevoegen en goudgeel fruiten. Beetje bij beetje de wijn erbij gieten, dan water of bouillon toevoegen, totdat de bodem van de pan bedekt is. Met zout, peper, knoflook en laurierblad kruiden op middelmatige hitte stoven, totdat het vlees gaar is. Met groente en rijst serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4143 KiloJoules 986 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 39 gram 1 gram |