culinaire zaken .nl |
Gebakken kippenlevertjes | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 200 80 20 2 0.50 0.50 - - |
gram gram gram gram stuks bosje bosje naar smaak naar smaak |
kippenlever bacon boter (room-) bloem ui bieslook peterselie (bosje) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de uien in ringen. Bestrooi de kippenlevertjes met zout en peper. Bestuif ze vervolgens met wat bloem. Bak de levertjes in ruime boter in 5 minuten om en om bruin, temper het vuur en voeg wat uiringen en wat fijn gesneden bacon hieraan toe. Werk de levertjes af met bieslook en peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1999 KiloJoules 476 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 41 gram 1 gram |